Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi 8. térbeli geometria SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
391
Egy kúp alakú templomtorony a felújítás során rézburkolatot kap. A kúp alapkörének sugara
4,5 méter, a magassága 12 méter. Hány négyzetméter rézlemezre lesz szükség? A szabásoknál keletkezett hulladékok miatt a tényleges felületnél 6%-kal több anyag szükséges!
A kúp alkotójának hossza:
A kúp palástjának területe:
A szükséges rézlemez területe:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, matek, sos, Térgeometria, gúla
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A kúp alkotójának hossza: a = `root()(m^2+r^2)` = `root()(12^2+4.5^2)` = 12,82 m

A kúp palástjának területe: `T_p` = `r*pi*a` = `4.5*3.14*12.82` = 181,2 `m^2`

A szükséges rézlemez területe: `T_p*1.06` = `181.2*1.06` = 192,05 `m^2`
0