Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat.

Főoldal » Középiskola » Matematika
566
Határozzuk meg a háromszög területét, ha egyik oldala A, a rajta fekvő szögek pedig 30° és 45°.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ábra segít.

A = `x*(root()(3)+1)`

x = `A/(root()(3)+1)` (a háromszög A oldalához tartozó magassága).

T = `(A*x)/2` = `A^2/(2*(root()(3)+1))`

Ha már volt nevező gyöktelenítés, akkor lehet még ragozni; vagy kb ki tudod számolni az értékét.
0