Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
397
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
a)
ΔkH = 0 - 394 kJ/mol - 602 kJ/mol + 0
(Elemek képződéshője nulla)
ΔrH = 2·(-602)-(-394) = -810 kJ
ΔrH < 0, a folyamat exoterm.

b)
73,5 / 24,5 · 810 → 2430 kJ a hőváltozás.
Módosítva: 4 éve
1