Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szinusz-és Koszinusztétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
391
a=28 cm
b=34cm
α=41°
c=?
β=?
γ=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szinusztétel:

`sinalpha/sinbeta=a/b`

`sinbeta=(sinalpha*b)/a` = `(sin41*34)/28` = 0,7966

`beta` = 52,8°.

`gamma=180-(alpha+beta)` = 180-(41+52,8) = 86,2°

Koszinusztétel:

`c=root()(a^2+b^2-2*a*b*cosgamma)` = `root()(28^2+34^2-2*28*34*cos86.2)` = 42,6 cm
0