Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
754
Sziasztok, megtudnatok mondani hogy honnét tudom hogy cos60 az 1 lesz
És hogy hogyan jon ki a 19?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A cos 60°=1/2, de volt előtte egy kettes szorzó - azt is elhagyta, így lett 19.
0

"honnét tudom hogy cos60 az 1 lesz"
Nem 1 lesz...

Be kell magolni ezeket:

`{:(sin 30° = 1/2, \ cos 30° = sqrt 3/2, \ "tg"\ 30°=1/sqrt 3 = sqrt 3/3),(sin 60° = sqrt 3/2, \ cos 60° = 1/2, \ "tg"\ 60°=sqrt 3),(sin 45° = 1/sqrt 2 = sqrt 2/2, \ cos 45° = 1/sqrt 2 = sqrt 2/2, \ "tg"\ 45°=1):}`

Itt van ábrával együtt. Ha nem akarod bemagolni mindet, az ábráról rá lehet jönni:
http://www.onlinemathlearning.com/image-files/xtrigonometric-ratios-special-angles.png.pagespeed.ic.MHt4RVXl6L.png
0