Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Biológia

348
"A grafikon alapján magyarázza meg, mi lehet az oka annak, hogy egy bizonyos hőmérséklet után hirtelen csökken a biológiai oxidáció intenzitása!"
(Moha)
Kérem, segítsen valaki. Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Biológia

Válaszok

1
A fehérjéknek (a biológiai oxidációban ún. citokrómoknak) és a folyam többi enzimének,(amik szintén fehérjék,)van egy optimális hőmérsékletük,amin működnek. Ha ez magasabb akkor nem működnek (ki is csapódhatnak) vagy ha alacsonyabb ez a hőmérséklet,akkor nem is indul meg a folyamat. A grafikonon az látszik,hogy elérték ezt a felső határt.
0