Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
384
Holnapra kéne (114) feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szükségünk van még a víz keresztmetszete által létrehozott trapéz másik alapjának a hosszára.

Ezt, mivel a fele magasságnál van, könnyen kiszámolhatjuk a csatorna keresztmetszete által létrejött trapéz alapjainak számtani közepéből:

a = `(14.5+5.5)/2` = 10 m

T = `((a+c)*m)/2` = `((10+5.5)*2)/2` = 15,5 `m^2`

A szállított térfogatáram:

Q = `15.5m^2*1.2 m/s` = 18,6 `m^3/s`

Ez naponta:

V = `18.6*3600*24` = 1.607.040 `m^3`.
1