Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
408
Ehhez kellene segítség, pls.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
20,

A téglalap átlójának hossza:

`AC` = `root()((AB)^2+(BC)^2)` = `root()(15^2+8^2)` = 17 cm

A keletkező háromszög területét kétféleképpen számolhatjuk:

`T_h` = `(AB*BC)/2` = `(AC*m)/2`

m = `(AB*BC)/(AC)` = `(15*8)/17` `approx` 7,06 cm

21,

Ha a négyzet oldala 'a', akkor az átlójának hossza:

`x` = `root()(a^2+a^2)` = `a*root()(2)`

A konkrét esetben:

Átló = `6*root()(2)` `approx` 8,5 cm.
0