Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szervetlen kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
456
Írd fel az alábbi reakciókat!
1, sósav és cink reakciója
Hogyan mutatjuk ki a fejlődő gázt?
2, hidrogén-peroxid bomlása
Hogyan mutatjuk ki a fejlődő gázt?
3, mészkő és sósav reakciója
Hogyan mutatjuk ki a fejlődő gázt?

Milyen kémhatású az oldat? Írd fel a rteakcióegyenleteket!
1, kénsav és víz reakciója
2, ammónia és víz reakciója
3, szénsav és víz reakciója
4, sósav és víz reakciója

Írj fel két közömbösítési reakciót!

írd fel a következő reakcióegyenleteket!
cink és kénsav reakciója
alumínium és sósav reakciója
réz és tömeny salétromsav reakciója
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

4
Szia.
Ezeken a képeken a nagy része rajta van
✧(。•̀ᴗ-)✧
1

1)
Zn + 2HCl = ZnCl₂ + H₂
→ Pezsgés
2)
2H₂O₂ = 2H₂O + O₂
→ A gyújtópálcát az O₂ lángra lobbantja
3)
CaCO₃ + 2HCl = CaCl₂ + H₂O + CO₂
→ Az égő gyújtópálcát a CO₂ eloltja
0

1)
H₂SO₄ + H₂O ⇔ HSO₄- + H₃O+
→ Savas
2)
NH₃ + H₂O = NH₄OH
→ Lúgos
3)
H₂CO₃ ⇔ H₂O + CO₂
CO₃²- + 2H₂O ⇔ H₂CO₃ + 2OH-
→ Savas
4)
HCl + H₂O ⇔ H₃O+ + Cl-
→ Savas
1

Közömbösítési reakció:
1)
HCl + NaOH = NaCl + H₂O
2)
HCl + KOH = KCl + H₂O

Zn + H₂SO₄ = ZnSO₄ + H₂
2Al + 6HCl = 2AlCl₃ + 3H₂
3Cu + 8HNO₃ = 3Cu(NO₃)₂ + 2NO + 4H₂O
1