Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyzet átlója

Főoldal » Középiskola » Matematika
522
Mekkora a négyzet oldala, ha átlója 6 cm-rel hosszabb mint az oldala?

Lehetőleg 2. fokú megoldóképlet nélkül kellene megoldani.

Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A négyzet átlója az oldalának `root()(2)`-szerese.

`a+6=a*root()(2)` (/-a)

`a*(root()(2)-1)=6`

`a=6/(root()(2)-1)` `approx` 14,49 cm

A négyzet oldala 14,49 cm.
0