Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldjátok meg az egyenleteket, és ellenőrizzék a megoldást!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
357
a) 4x-2= 3x-10
b) 2.(3-y)+4= 3.(3y-4)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1


a,

4x-2 = 3x-10 /+2

4x = 3x-8 /-3x

x = -8

Ell:

`4*(-8)-2=3*(-8)-10`

`-32-2=-24-10`

-34 = -34

b,

`2*(3-y)+4=3*(3y-4)` (zárójelbontás)

`6-2y+4=9y-12` (összevonás)

10-2y = 9y-12 (+12)

22-2y = 9y (+2y)

11y = 22 (:11)

y = 2

Ell:

`2*(3-2)+4=3*(3*2-4)`

`2*1+4=3*(6-4)`

`2+4=3*2`

6 = 6
1