Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rendezzétek a kifejezéseket:

Főoldal » Általános iskola » Matematika
452
a) 2. (6y-1)-5.(2y-5)
b) (-3).(k-5)+4.(2k-7)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,

`2*(6y-1)-5*(2y-5)` = `12y-2-10y+25` = 2y+23

b,

`(-3)*(k-5)+4*(2k-7)` = `-3k+15+8k-28` = 5k-13
1