Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
403
A házi feladat rész 2-es feladatának a megoldására lenne szükségem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

Az egyik négyzet oldala 'a', a másiké 'b'.

I. `a^2-b^2=72` `rightarrow` `(a+b)*(a-b)=72`

II. 4a-4b = 16 `rightarrow` `a-b` = 4

I. / II.:

a+b = `72/4` = 18

a-b = 4

Összeadjuk az utóbbi kettőt:

2a = 22 `rightarrow` a = 11 m

11-b = 4 `rightarrow` b = 7 m

A két négyzet oldala 11 m és 7 m.
0