Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi 8. térbeli geometria SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
714
A szállítószalagról leömlő homok 3 m magas és 8 m átmérőjű kúpot alkot. Mennyi a tömege ennek a homoknak, ha 1 m3 homok tömege 1,8 tonna?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, matek, Matematika, sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

m = `rho*V` = `rho*(d^2*pi)/4*m/3` = `1800 (kg)/m^3*((8m)^2*3.14)/4*(3m)/3` = 90478 kg = 90,478 t.
0