Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi fizikából

Főoldal » Középiskola » Fizika
435
Csatoltam a feladatot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
p₁ = m₁·v₁ → 0,002 kg·5 m/s = 0,01 kg·m/s → Keleti irány
p₂ = m₂·v₂ → 0,012 kg·0,5 m/s = 0,006 kg·m/s → Északi irány

p₁/p₂ → 0,01/0,006 = 11,66·10-³ kg·m/s

Az impulzus vektorok derékszöget zárnak be, ezeknek az aránya a szög tangensével egyenlő.

tgα → p₂/p₁ = 0,006/0,01
tgα → 30,96⁰
Módosítva: 4 éve
1