Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek! (fizika hf)

Főoldal » Általános iskola » Fizika
550
Nagyon nem értem. Ha lehet akkor írjátok le a megoldás menetét!
2.81-re állok és szeretnék javítani.

1. Egy autóbusz motorja 423.000 kJ munkát végez 0,5 óra alatt. Mekkora a motor teljesítménye?

2. A szobában levő gázkályha (gázkonvektor9 10 óra alatt 540.000 kJ-lal növelte a környezet termikus energiáját. Mekkora a gázkályha teljesítménye?

3. A keverőgép teljesítménye 100 W. Mekkora munkát végez 2 perc alatt?

4. A csuklósbusz motorja 240 kW teljesítményű. Mennyi munkát végez 8 óra alatt?

5. A 20kW teljesítményű, gázzal működő vízmelegítővel (gázbojlerrel9 vizet melegítünk a fürdéshez. A szükséges hőmennyiség 8400 kJ. Mennyi idő szükséges a víz felmelegítéséhez?

Előre is köszönöm szépen.

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Kedves Villő!

1,2,4-es feladathoz ez a képlet kell:
P = W/t
3-as feladathoz:
W = P·t
5-ös feladathoz:
t = P/W

P = teljesítmény
W = Munkavégzés
t = munkavégzés időtartama

Beírod az adatokat a képletbe, valamint néhány helyen átváltasz SI mértékegységbe:
1 kJ → 1000J
1 kW → 1000W
1 óra → 3600s

Innentől már biztosan menni fog.
1