Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekházi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
357
Téglalap a=8cm a'=12cm
b= 4,5cm
Hasonlóság aránya mennyi?
Milyen hosszú b-nek megfelelő oldala?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A hasonlóság aránya 12 / 8 = 1,5
4,5 x 1,5 = 6,75 cm a b' oldal.
2