Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK

Főoldal » Általános iskola » Matematika
353
MATEMATIKA FELADAT MEGOLDASAT SZERETNEM
ELORE IS KOSZONOM!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, Matematika, MEGOLDASAT, SZERETNEM
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A téglatestnek nincs területe.

A felszíne lehet a felülete

A = `2*(a*b+a*c+b*c)` = `2*(5*13+5*15+13*15)` = 670 `cm^2`

A jobb oldali a téglatest hálója, annak a területe ugyanannyi, mint a téglatest felülete.

Ha esetleg a térfogata is kell:

V = `a*b*c` = `5*13*15` = 975 `cm^3`.
0