Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan hozzam egyszerűbb alakra?

Főoldal » Középiskola » Matematika
388
 80 - 75 + 48 - 20 
előre is köszi :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`root()(80)-root()(75)+root()(48)-root()(20)` = `root()(16*5)-root()(25*3)+root()(16*3)-root()(4*5)` =

= `4*root()(5)-5*root()(3)+4*root()(3)-2*root()(5)` = `2*root()(5)-root()(3)` (=`root()(20)-root()(3)`).
0