Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek mértan

Főoldal » Középiskola » Matematika
469
Egy AOB szög mértéke 27°+x°
a) x=? Ugy, hogy az AOB derékszög legyen

b) legfeljebb mennyi lehet az x természetes szám hogy AOB hegyesszög legyen?

c) legalább mennyi kell legyen az x, hogy az AOB tompaszog legyen?

d) mennyi az x ha AOB nyújtott szög?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a, x = 90-27 = 63°.

b, legfeljebb 62°.

c, legalább 64°.

d, x = 180-27 = 153°.
0