Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány év múlva lesz az apa

Főoldal » Általános iskola » Matematika
525
Egy 27 éves apának 3 éves a fia.Hány év múlva lesz az apa háromszor annyi idős mint a fia?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az apa x év múlva 27+x, a fiú 3+x.

`3*(3+x)` = 27+x

9+3x = 27+x

18 = 2x

x = 9

9 év múlva az apa 36 éves lesz, a fiú 12.
1