Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kell a fizikában

Főoldal » Általános iskola » Fizika
418
Segítség kell a fizikában
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Nyomás
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1,

F = 2000 N

A = 100 `cm^2` = 0,01 `m^2`

p = `F/A` = `2000/0.01` = 200000 Pa = 200 kPa

2,

F = `m*g` = `45*10` = 450 N

A = 220 `cm^2` = 0,022 `m^2`

p = `F/A` = `450/0.022` = 20 450 Pa = 20,45 kPa

3,

F = `m*g` = `6000 kg*10 m/s^2` = 60000 N

p = 40 kPa = 40000 Pa

A = `F/p` = `60000/40000` = 1,5 `m^2`.

4,

p = `rho*g*h` = `1030*10*10960` = 112.888.000 Pa = 112,888 MPa
1