Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gondoltam egy számra.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1063
Gondoltam egy számra.Háromszorosából élveztem 4-gyet,a különbséget elosztottam 5-tel, a hányadoshoz hozzáadtam 2-t, így 3-at kaptam.Melyik számra gondoltam?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
(3x-4)/5 + 2= 3 /-2
(3x-4)/5=1 /*5
3x-4=5
3x=9
x=3
Módosítva: 4 éve
1

Élvezted? Akkor már megérte matekozni. ;)

`(3x-4)/5+2=3`

`(3x-4)/5=1`

`3x-4=5`

3x = 9

x = 3 a gondolt szám.
1