Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány éves most Csenge?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1052
Anya 25 éves volt,amikor Csenge megszületett.Most 8év híján négyszer annyi idős, mint Csenge.Hány éves most Csenge?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Csenge most x éves, anya x+25 éves.

Ugyanakkor anya most 4x-8 éves.

x+25 = 4x-8 (-x)

25 = 3x-8 (+8)

3x = 33 (:3)

x = 11

Csenge most 11 éves. Ellenőrizd.
1