Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikai számítás

Főoldal » Középiskola » Fizika
508
Marci egy 35 kg-os asztalt 140N erővel tud kimozdítani álló helyzetéből.
a) Mekkora a tapadási súrlódási együttható?
b) Ezután Marci állandó 0,4 m/s sebességgel tolja az asztalt. Mekkora erővel teszi ezt, ha a csúszási súrlódási együttható 0,3?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
a,

`F_t` = `mu_t*m*g`

`mu_t` = `F_t/(m*g)` = `140/(35*10)` = 0,4

b,

F = `mu_(cs)*m*g` = `0.3*10*35` = 105 N
1

Egyébként a megoldókulcs is fent van:

http://uj.porki.hu/sajat/fizika/G9/dinamika.pdf

1