Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
362
Egy téglalap átlója 27 cm. A téglalappal megegyező területű négyzet átlója 15 cm. Mekkora a téglalap kerülete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A téglalap oldalai a és b; a négyzet oldala x cm.

`root()(a^2+b^2)` = 27 cm

`a^2+b^2` = `27^2` = 729 `cm^2`

`x*root()(2)` = 15

T = `x^2` = `a*b` = `15^2/2` = 112,5 `cm^2`

`2*a*b` = 225 `cm^2`

`(a+b)^2` = `a^2+b^2+2*a*b` = `729+225` = 954 `cm^2`

`a+b` = `root()((a+b)^2)` = `root()(954)` = 30,89 cm

K = `2*(a+b)` = `2*30.9` = 61,8 cm.
1