Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikai számítás

Főoldal » Középiskola » Fizika
415
Egy 60 kg tömegű ládát álló helyzetből szeretnénk kimozdítani vízszintes irányban.
a) Mekkora vízszintes erő szükséges ehhez, ha a tapadási súrlódási együttható 0,8?
b) Mekkora a csúszási súrlódási együttható, ha 330 N vízszintes erő hatására a láda gyorsulása 0,5 m/s^2?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F=mgμ=60*10*0.8=480N
∑F=ma
F-Fs=ma
F-mgμ=ma
F-ma=mgμ
μ=F-ma/mg=330-60*0,5/60*10=0,5
0