Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mozgásos feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2768
Két,egymástól 14 km távolságra fekvő faluból egy időben indul el egymásaal szemben két gyerek,az egyik gyalog 4,5 km/h, a másik kerékpáron 16,5 km/h sebességgel haladt.Az indulásuk után hány perc múlva találkoztak ,és ekkor mekkora távolságra voltak a két falutól?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A közöttük lévő távolság milyen sebességgel csökken? Mint a sebességeik összege. Vagyis 16,5+4,5 = 21 km/h sebességgel.
A 14 km mennyi idő alatt "fogy el" 21 km/h sebesség esetén?
14/21 óra alatt.
14/21 = 2/3 óra = 40 perc.
Ekkor találkoznak.

A lassabbik ennyi idő alatt mennyit ment? 2/3 h · 4,5 km/h = 3 km
Vagyis találkozáskor 3 km-re vannak az egyik falutól. A másik falutól való távolságot találd ki, nagyon könnyű. (Segít, ha felrajzolod a falukat meg az ismert távolságokat).
0