Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat fizikából

Főoldal » Középiskola » Fizika
381
Csatoltam a feladatot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

v = 5,4 `(km)/h` = 1,5 `m/s`

t = 1 min = 60 sec

s = `v*t` = `1.5*60` = 90 m

`sin alpha` = `(Deltah)/s` `rightarrow` `Deltah=s*sinalpha` = `90*sin30` = 45 m

`DeltaE` = `m*g*Deltah` = `20*10*45` = 9000 J

b,

P = `F*v` = 200 W

F = `m*g*sinalpha+mu*m*g*cosalpha` = `P/v`

`mu` = `(P/v-m*g*sinalpha)/(m*g*cosalpha)` = `(200/1.5-20*10*sin30)/(20*10*cos30)` = 0,192.
1