Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat fizikából

Főoldal » Középiskola » Fizika
380
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

489,

a,

`v_0` = 5 `m/s`

a = `mu*g` = 4 `m/s^2`

`s=v_0*t-a/2*t^2`

`1.5=5t-2t^2`

t = 0,3486 s

v = `v_0-a*t` = `5-4*0.3486` = 3,6056 `m/s`

b,

A sebességet felbontjuk vízszintes és függőleges irányú komponensre.

Vízszintesen egyenletes mozgást végez a test, függőlegesen egyenletesen változó mozgást.

h = 0,5 m

h = `g/2*t_z^2` `rightarrow` `t_z=root()((2*h)/g` = `root()((2*0.5)/10)` = 0,3162 s

ennyi ideig zuhan a test. A függőleges irányú sebessége:

`v_y=g*t_z` = `10*0.3162` = 3.162 `m/s`

A vízszintes irányú sebessége annyi, amennyivel az asztalapot elhagyta, vagyis 3,6056 `m/s`.

v = `root()(v_x^2+v_y^2)` = `root()(3.162^2+3.6056^2)` = 4,796 `m/s`.
1