Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
389
Optika
1.levegő
2.víz
N2=1,33
I=60 fok( beesesi szog)
R=? (Toresi szog)
Vvízben=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`sinalpha/sinbeta=n_(21)`

`sinbeta=sinalpha/n_(21)` = `sin60/1.33` = 0,6511

`beta` = 40,63°. (R)

`c_1/c_2=n_(21)`

`c_2=c_1/n_(21)` = `(3*10^8)/1.33` = `2.26*10^8` `m/s`. (Vvízben)
1