Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
395
Csatoltam a feladatot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A nehézségi erő munkája egyenlő a cölöp által végzett munkával (`F*s`).

Legyen x az az út, amit a cölöp tesz meg a földben.

`m*g*(1+x)=F_("ell.")*x`

x = `(m*g)/(F_("ell.")-m*g)` = `(500*10)/(100000-500*10)` = 0,0526 m = 5,26 cm

`W_("neh.")` = `m*g*x` = `500*10*0.0526` = 263 J
1