Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
371
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v_1` = 8 `m/s`

h = 7 m

`mu` = 0,2

`m*g*sinalpha-mu*m*g*cosalpha=m*a`

a = `g*sinalpha-mu*cosalpha` = `10*sin16-0.2*10*cos16` = 0,834 `m/s^2`

`s = h/sinalpha` = `7/sin16` = 25,4 m

s = `v_0*t+a/2*t^2`

`25.4 = 8t+0.834/2*t^2`

Ezt t-re megoldod és megvan a b kérdésre a válasz.

t = 2,77 s

v = `v_0+a*t` = `8+0.834*2.77` = 10,31 `m/s`
1