Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nem tudom megoldani

Főoldal » Általános iskola » Matematika
429
Kèrlek segítsetek megoldani mert nem èrtem.
114-es feladat.
Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szükségünk van még a víz keresztmetszete által létrehozott trapéz másik alapjának a hosszára.

Ezt, mivel a fele magasságnál van, könnyen kiszámolhatjuk a csatorna keresztmetszete által létrejött trapéz alapjainak számtani közepéből:

a = `(14.5+5.5)/2` = 10 m

T = `((a+c)*m)/2` = `((10+5.5)*2)/2` = 15,5 `m^2`

A szállított térfogatáram:

Q = `15.5m^2*1.2 m/s` = 18,6 `m^3/s`

Ez naponta:

V = `18.6*3600*24` = 1.607.040 `m^3`.
Módosítva: 4 éve
1