Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány tonna szén van?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1128
Két Tüzép-telep közül az egyiken kétszer annyi szén van,mint a másikon. Ha az első telepre még nyolc tonna szenet hoznak,a másikra még 14,5tonnát, akkor mindkét telepen egyenlő mennyiségű szén lesz.Hány tonna szén van az egyes telepeken?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2x + 8 = x + 14,5
x = 6,5 tonna

Egyik telepen: x = 6,5 tonna szén van.
Másik telepen: 2x = 2 * 6,5 = 13 tonna szén van.
1