Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány tonna burgonya?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
430
Egy Zöldért- raktárban kétszer annyi burgonyát tároltak,mint egy másikban.Miután az első raktárból 75 tonna burgonyát elszállítottak, és a másikba 35 tonnányit hozták,a burgonya mennyisége a két raktárban egyenlő lett.Hány tonna burgonya volt eredetileg az egyes raktárakban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2x - 75 = x + 35
x = 110 tonna

Ell.

2 * 110 - 75 = 110 + 35
145 = 145
1