Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat fizikából

Főoldal » Középiskola » Fizika
387
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a,
v = 5,4 km/h → 1,5 m/s
s = v·t → 1,5 m/s·60s = 90 m, a megtett út felfele
h = 90·sin30 → 45 m, az emelkedő magassága.

E(helyzeti) = m·g·h → 20·10·45 = 9000 J

b,
W = P·t → 200·60 = 12000 J
W = F·s → F = W/s
F = 12000J/90m = 133,33 N

Ebből már kitudjuk számolni a súrlódási együtthatót egy egyenlet felírásával:
m·g·sin30 + μ·m·g·cos30-F = 0
Megoldva az egyenletet:
μ = 0,194
1