Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány évesek külön külön?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1169
Apa 4 êvvel idősebb,mint anya.Dávid 23 évvel fiatalabb,mint anya.Apa,anya és Dávid életkorának összege 80 év. Hány évesek külön külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

Anya x éves, apa x+4 éves, Dávid x-23 éves.

x+(x+4)+(x-23)=80

3x-19 = 80 (+19)

3x = 99

x = 33

Anya 33 éves, apa 33+4=37 éves, Dávid 33-23=10 éves.
1