Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Anya apa Lili?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1109
Anya és apa együtt 60,anya és Lili 32,apa és Lili együtt 34 évesek. Hány évesek külön külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

Apa x, anya y, Lili z.

I. x+y = 60 `rightarrow` x = 60-y

II. y+z = 32 `rightarrow` z = 32-y

III. x+z = 34 `rightarrow` (60-y)+(32-y) = 34

III. 92-2y = 34

2y = 58

y = 29

I. x = 60-29 = 31

II. z = 32-29 = 3

Apa tehát 31 éves, anya 29, Lili 3.
1