Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gondoltam egy számra.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
893
Gondoltam egy számra.Ha hétszereséből elveszek10-et épp a szám harmadát kapom.Melyik számra gondoltam?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Így írhatod fel egyenletként:

`7x-10=x/3` `color(red)("/-7x")`

`-10=-20/3*x` `color(red)(/:-20/3)`

x = `10/(20/3)` = `10*3/20` = `30/20` = `3/2` = 1,5

Ellenőrzés:

A gondolt szám 1,5. Annak a hétszerese `1.5*7` = 10,5, elveszel belőle 10-et, az 0,5. A szám harmada pedig `1.5/3` = 0,5.
1