Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány évesek most?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
791
Egy anya 29 éves volt, amikor a fia született.11 év múlva az életkora 1 évvel lesz kevesebb,mint a fia akkori életkorának kétszerese.Hány évesek most?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x+11=2(x-29+11)-1
x+11=2x-36-1
x+11=2x-37
x-2x=-37-11
-x=-48
x=48 → Anya
48-29 = 19 → Fiú
0