Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány évesek külön külön?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1665
Egy apának,az anyának és a lányának az életkora összesen 85 év.Az apa öt évvel idősebb,a lány 25 évvel fiatalabb az anyánál.Hány évesek külön külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Anya: x
Apa: x+5
Lány: x-25
x+x+5+x-25=85
3x-20=85
3x=105
x=35
Anya 35, Apa 40 és a lány 10 éves.
1