Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
417
Hello , mindenkinek az van hogy kaptam matek házit és sajna úgy érzem hogy nem tudom megcsinálni és kellene segítség,a téglalap,négyzet ről van szó remélem segítetek,köszi ha segítesz
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

A téglalap kerülete:

K = `2*(a+b)`

Területe:

T = `a*b`

1,

a = 7 cm; b = 8 cm

K = `2*(a+b)` = `2*(7+8)` = `2*15` = 30 cm

T = `a*b` = `7*8` = 56 `cm^2`

2,

a = 18 cm; b = 19 cm

K = `2*(a+b)` = `2*(18+19)` = `2*37` = 74 cm

T = `a*b` = `18*19` = 342 `cm^2`

3,

a = 304 cm; b = 445 cm

K = `2*(a+b)` = `2*(304+445)` = `2*749` = 1498 cm

T = `a*b` = `304*445` = 135280 `cm^2`


Négyzet:

Kerülete:

K = `4*a`

Területe:

T = `a*a` = `a^2`

1, a = 8 cm

K = `4*a` = `4*8` = 32 cm

T = `a*a` = `8*8` = 64 `cm^2`

2, a = 15 cm

K = `4*a` = `4*15` = 60 cm

T = `a*a` = `15*15` = 225 `cm^2`

3, a = 244 cm

K = `4*a` = `4*244` = 976 cm

T = `a*a` = `244*244` = 59536 `cm^2`.
0