Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hőtan, olvadás

Főoldal » Középiskola » Fizika
467
Sziasztok! A következő feladatot nem tudom megoldani, segítenétek, hogyan kéne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Adatok:
m = 3dl = 0,3 kg
c = 4200 J/kg⁰C → 4,2 kJ/kg⁰C
T₁ = 8⁰C
T₂ = 22⁰C
ΔT = T₂-T₁ → 14⁰C

Q = c·m·ΔT
Q = m·Lo
m = Q/Lo

Helyettesíts be, és számold ki.
Módosítva: 4 éve
1