Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkorák a háromszög szögei?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
997
Egy háromszög egyik szöge a másiknál 20 fokkal kisebb,a harmadik háromszorosánál pedig 10 fokkal nagyobb! Mekkorák a háromszög szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

`alpha` = `beta-20` `rightarrow` `beta=alpha+20`

`alpha=3*gamma+10` `rightarrow` `gamma=(alpha-10)/3`

`alpha+beta+gamma` = `alpha+(alpha+20)+(alpha-10)/3` = `(7*alpha)/3+50/3=180`

`7*alpha+50=540`

`7*alpha=490`

`alpha=70°`

`beta=alpha+20`=70+20=90°

`gamma=(70-10)/3` = 20°.
1