Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házim...nagyon sürgős

Főoldal » Általános iskola » Matematika
347
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

25,

vett x darab meséskönyvet, az `16*x` lej; 10-x darab kifestőt, az `9*(10-x)` lej. Ez összesen volt 118 lej.

`16x+9(10-x)=118`

16x+90-9x = 118

7x+90 = 118

7x = 28

x = 4

Vett 4 darab meséskönyvet, az került `4*16` = 64 lejbe; tovább vett 10-4=6 darab kifestőt, az került `6*9` = 54 lejbe. Összesen fizetett 54+64 = 118 lejt.


26,

Peti kitűzött magának x feladatot, megoldott `0.65*x` feladatot.

Gergő kitűzött magának 260-x feladatot, megoldott `0.75*(260-x)` feladatot.

Ez összesen 183 feladat.

`0.65*x+0.75*(260-x)=183`

`0.65*x+195-0.75*x=183`

195-0.1*x=183

0,1x = 12

x = 120

Peti kitűzött magának 120 feladatot, megoldott `0.65*120=78` feladatot.

Gergő kitűzött magának 260-120=140 feladatot, megoldott `0.75*140` = 105 feladatot.

Összesen megoldottak 78+105 = 183 feladatot.
0