Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
376
Rita vásárolt egy lakást, ami nincs túl jó állapotban, ezért fel szeretné újítani. A lakás falait ki kell festeni. Rita számításai alapján a festendő falfelület 350 m2. Hány doboz 12 literes festéket kell vennie, ha egy liter festék 7 m2 falfelület befestéséhez elég?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

1 liter festék 7 `m^2` felületre elég.

1 doboz festékben van 12 liter, ami `12*7`= 84 `m^2` felületre elég.

Hány doboz kell 350 `m^2`-re?

x = `350/84` = `4.1dot(6)` doboz, ami több, mint 4, tehát 5 doboz festéket kell vásárolnia.
1