Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nyulak és fácánok l

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1698
Egy vadaskertben nyulak és fácánok vannak.Az állatoknak összesen 50 feje és 140 lába van.Hány nyúl és hány fácán van a vadaskertben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nyúl: x db
Fácán: 50-x
4*x+2*(50-x)=140
4*x+100-2*x=140
2*x=40
x=20
20 nyúl és 30 fácán
1