Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOSSSS

Főoldal » Általános iskola » Fizika
389
A folyóra merőlegesen hidat építettek két város között. Kati, hogy átjusson a túlsó partra, a
folyó partjával párhuzamosan a hídig, a 600 m – es egyenes úton, 1,5 km/h nagyságú, a 0,24 km
hosszúságú hídon pedig kétharmad m/s nagyságú sebességgel haladt.
a) Mennyi idő alatt jutott át Kati a túlsó partra?
b) Mekkora a teljes útra vonatkozó átlagsebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1

`v_1` = 1,5 `(km)/h` = `0.41dot(6)` `m/s`

`s_1` = 600 m

`v_2` = `2/3` `m/s`

`s_2` = 0,24 km = 240 m

a,

t = `t_1+t_2` = `s_1/v_1+s_2/v_2` = `600/(0.41dot(6))+240/(2/3)` = 1440 + 360 = 1800 s (= fél óra)

b,

`bar(v)` = `(s_1+s_2)/t` = `(600+240)/1800` = `0.4dot(6)` `m/s` = 1,68 `(km)/h`
0