Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS...

Főoldal » Általános iskola » Fizika
363
A 31. nyári Olimpiai játékokon a Szabó Gabriella - Kozák Danuta magyar kajakpáros az 500 méteres távon 1:43,687 s idővel – 51 ms-mal megelőzve német ellenfelét – érkezett a célba. Tegyük fel, hogy mindkét kajak állandó sebességgel tette meg az 500 métert. Hány centiméter előnnyel győzték le a németeket?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A magyar páros sebessége:

`v_m` = `s/t_m` = `(500m)/(103.687 s)` = 4,8222 `m/s`

A német páros sebessége:

`v_n` = `s/t_n` = `(500m)/(103.687+0.051 s)` = 4,8198 `m/s`

Mire a magyar célbaért, a német megtett:

`s_n=v_n*t_m` = `4.8198*103.687` = 499,7542 m-t, vagyis még hátra volt nekik:

500-499,7542 = 0,2458 m = 24,58 cm előnyük volt a magyaroknak.
0